banner

Onze peter

Brandon Mechele

Brandon Mechele is een grote, stevige centrale verdediger met duelkracht. Een vlijmscherpe tackle en een goede versnelling zorgen ervoor dat Brandon slechts op weinig fouten te betrappen is. Naast zijn voetballende kwaliteiten bezit Mechele ook nog eens de typische attitude die nodig is om te slagen in het hedendaagse voetbal.

Brandon werd geboren op 28 januari 1993 te Bredene. Na twee jaar bij Bredene gespeeld te hebben, kwam hij terecht in de voetbalschool van Club Brugge. Vanaf zijn zesde doorliep hij alle jeugdreeksen van Blauw-Zwart. Meer jeugdproduct van Club Brugge kan je niet zijn. Hij werd opgeleid als een rechtsvoetige centrale verdediger die ook op de rechtsachter terecht kan. Daarnaast ontwikkelde hij, op eigen initiatief, zijn linkervoet ook sterk, waardoor hij nu tweevoetig is.

Brandon is doorheen de jeugdopleiding immer bescheiden gebleven en is door werkkracht, focus en ambitie in het A-elftal terecht gekomen. En dat lukte in mei 2013. In de slotminuten van de PO wedstrijd tegen SC Lokeren mocht hij invallen voor Vazquez en een week later mocht hij op Standard invallen voor Jørgensen.

In het daaropvolgende seizoen kreeg Mechele steeds meer zijn kans, nu op zijn favoriete positie, samen met Bjorn Engels. Ook hier leverde het jeugdproduct de ene oerdegelijke prestatie na de andere af, wat ervoor zorgde dat Club de volgende jaren geen zorgen meer heeft in het defensieve compartiment.

Spelerscarrière

07/1999 – 06/2010 Club Brugge -> alle jeugdreeksen

07/2010 – 06/2013 Club Brugge -> Beloften

05/2013 – heden Club Brugge